Tebe Velence

Tebe.Hulladekmentes.Bolt.Velence

Nyitvatartási idő:

H: 11:30-16:30
K-Sze-Cs: 9:30-16:30
P: 11:30-18:30
Szo: 9:30-16:30
V: ZÁRVA

Elérhetőségek:

Reith Péter és Reith-Árvai Luca vagyunk, 2011-ben ismerkedtünk meg a BME Gazdasági karán, azóta együtt fedezzük fel, és sajátítjuk el a fenntartható élet különböző praktikáit. A környezetvédelem mindig is érdekelt mindkettőnket, de 2018 körül határoztuk el, hogy erre komolyabban oda fogunk figyelni.
Az életmódváltás első kihívása az étkezés átalakítása volt, drasztikusan csökkentettük a húsfogyasztásunkat, ez napjainkban havi pár alkalmat jelent, gyakorlatilag majdnem vegetariánusok vagyunk. Amikor bevásárolunk, mindig fő szempont a termékek származási helye (és csomagolása nyilván :D), mindig előnyben részesítjük a helyi termelőket, vállalkozásokat. Továbbá Peti egy saját vitamin webáruházat is üzemeltet, így a plusz immunerősítésünk is mindig megvan.
Az utazás általi károsanyag kibocsátás csökkentése érdekében Budapesten a mindennapok során biciklit vagy tömegközlekedést használunk, és megfogadtuk, hogy repülőre maximum 10 évente egyszer fogunk ülni. Egyre gyakrabban választjuk nagyobb távokra is a vonatot az autó helyett.
Emellett 2019 ősze óta a 10 Millió Fa Alapítvány 11. kerületi csoportjának főszervezőiként eddig 47 db közterületi fát ültettünk el a kerületben a helyi lakókkal együtt, lakossági adományokból az önkormányzat előírásai szerint, és több közösségi projektben vállaltunk még önkéntes munkát.

2011 óta Budapesten lakunk és a tervek szerint 2022 tavaszán költözünk majd le Kápolnásnyékre, ezért is nyitottuk meg Velencén a Tebét 2021 november 9-én. Minden környezetvédelmi törekvésünk kiteljesedéseként tekintünk a velencei Tebére, melyet a korábbi vállalkozói tapasztalatainknak köszönhetően nagy gyakorlattal egyengetünk, a lelkesedésünk pedig egyre csak nő…

Első gyermekünket 2022 májusára várjuk, így a boltban leginkább lelkes munkatársunkkal, Kittivel találkozhattok majd, de időnként biztosan mi is bent leszünk.

További boltjaink