Tebe Nyíregyháza

Tebe Nyíregyháza

Nyitvatartási idő:

H-P : 10:00-18:00
Sz. : 10:00-14:00
V. : Zárva

Elérhetőségek:

Üdvözlünk Mindenkit, Sziasztok!

Szeretnénk elmesélni Nektek a történetünket, hogy megismerjétek milyen motiváció áll a nyíregyházi Tebe mögött. Szóval üdv minden lelkes Tebe követőnek, itt a Nyíregyházi Tebe-csapat, azaz Hetei Cintia és Henzsel Henriett.

Hogyan is kezdtünk bele ?
(Cinti) Körülbelül 5 éve a helyi bevásárlóközpont környezetvédelmi napján böngésztem a programok közt, és az egyik standnál az ökológiai lábnyomom kalkulásában segítettek. Sokkolt az eredmény. A pontos értékre nem emlékszem, csak az érzésre. Megdöbbentő volt, hiszen mióta az eszemet tudom, odafigyeltem másokra, a környezetemre, az elveszett kisállatok védelme pedig különösen érzékenyen érint. Kulacs nélkül nem indultam el otthonról, ha tehettem biciklivel mentem dolgozni, és mivel szeretek főzni szinte sosem kellett ételrendeléshez, azaz megannyi felesleges szemétfelhalmozáshoz folyamodnom.

(Heni) Bennem határozottan él az emlék az általános iskolai szemétszedésekről. Gyerekként természetesen imádtuk, leginkább mert addig sem a tanórán kellett ülnünk , viszont a mondanivaló nem mindig ért célba. Sosem tudtam volna eldobni az utcán a szemetemet, illetve már a fogalom megismerése előtt is minimalista életmódot folytattam, tehát nem halmoztam fel magam körül a használati tárgyakat, nem pazaroltam. Én is kitöltöttem pár éve a Cinti által már említett ökológiai lábnyom tesztet. Megdöbbentem, hogy még mindig több, mint 2 földgolyóra lenne szükség a bolygón élő emberek ellátásához, ha mindenki az én életmódomat követné, pedig eddigre sok területen váltottam már “zöld” alternatívára.

Gyerekkori barátok vagyunk. Mindig is sok időt töltöttünk együtt, viszont pár éve közös szenvedélyünk, a túrázás is összekötött minket, mindketten imádunk a természetben időt tölteni. Nagyjából ebben az időszakban kezdtük el a csomagolásmentes boltokat is felfedezni, mint környezettudatos vásárlási alternatívát. Akármerre utaztunk, mindig ez volt az első, amit csekkoltunk. Hosszú túráink során éppen elég időnk volt megbeszélni a következő tudatos lépésünket.

“CSINÁLJUNK EGY KÖZÖS VÁLLALKOZÁST, VALAMI KIRÁLYAT…”
hangzott el köztünk is, mint ahogy oly sok barátság jut el erre a pontra, remélve hogy a másik fél is ráharap. A közös 1200 kilométer túrabakancsainkban, amit az országos kék túra alatt megtettünk, meghozta gyümölcsét, hisz itt vagyunk, Nyíregyháza szívében életre keltve az ország 11. Tebéjét.

Nekünk ez a vállalkozás nem biznisz, hanem misszió, szívügy. Bár most még sokaknak kuriózum, de reméljük idővel közösen jutunk el arra a pontra, hogy a vásárlás “pucér” módja számítson alapvetőnek.

Lépj velünk kapcsolatba!


    További boltjaink