DSC_4756

Pocsaji Csilla vagyok a Tebe megálmodója és alapítója

A természet szeretete és a környezetemért való tenni akarás mindig is része volt az életemnek, viszont nagyon sokáig ahogy a legtöbben, így én sem tudtam, hogy én mint egy átlagos ember, hogyan is válthatnám meg a világot.

2017 környékére kezdtem ráérezni, mint kezdő háztartás vezető, hogy csak azon változtathatok ami felett van hatalmam, ismered a szólást: A saját házad táján sepregess. Amikor erre ráeszméltem akkor találtam rá a hulladék mentesség fogalmára és az ehhez kötődő mozgalomra. Mondanom sem kell az internet a barátom, rengeteget informálódva és kutakodva szép lassan elkezdtükkiterjeszteni ezt a szemléletmódot a teljes háztartásra és úgy összességében az életünkre

Viszont volt egy pont, ahol nem boldogultam. Akkoriban (2018 ősz) ez az üzletág igencsak a kezdeti időszakban volt még itt Magyarországon, és a környékünkön még csak hasonló boltra sem találtam. Biztos voltam benne, hogy lenne rá igény és értetlenül álltam az előtt, hogy miért nem nyit ilyen boltot senki, hiszen én imádnám. A Kulcsfontosságú pillanat ekkor érkezett el, ugyanis ekkor párom megállított és felajánlotta, hogy akkor miért nem nyitunk mi egyet…

Az ő támogatásával bele is vágtam és elkezdett megfogalmazódni bennem, hogyan is lesz ez. Nagyjából ezzel egy időben fogant meg a kisbabánk, nekem pedig ahogy nőtt a pocakom úgy nőtt a motivációm. Elcsépeltnek hathat, de hatalmas ereje van annak amikor egy szebb világot szeretnél hagyni a gyermekedre és jó példát szeretnél neki mutatni. Végül a kislányunk születése után 3 hónappal elérkezett a Tebe nagy napja is.

A hulladékmentes bolt elindításával egy nagy álmom vált valóra, hiszen tudatos vásárlóként én magam is környezettudatosan, felelősségteljesen igyekszem fogyasztani. Azt pedig, hogy ezt mások számára is lehetővé tudom tenni, sőt akár inpsirálni is tudom őket az csodálatos érzés.

A  békéscsabai Tebe 2019.november 9.-én nyitotta meg kapuit első vásárlói előtt egy csodálatos csapatmunka eredményeként. Reményeinknek eleget téve hatalmas sikert aratott, és attól kezdve a hétköznapok során és a workshopokon egyre csak növekedett az a közösség amiről olyan sokat álmodoztunk. Ennek pedig olyan ereje van, hogy 2020 tavaszán el is vitt minket a Cápák elé, ahol Tomán Szabina személyében befektetőre találtunk. A többi pedig már történelem, illetve bocsánat, minden most kezdődik el.

A vírus helyzetre és a vásárlói igényekre reagálva az első nagy lépésünk eredmény, hogy ezeket a sorokat olvasod, hiszen mostantól élj az ország bármely területén, te is részese lehetsz a Tebe életének és válogathatsz termékeink közül az immáron létrejött webshopunkon keresztül
Egy a lényeg, mi itt vagyunk ti itt vagytok, együtt pedig bármire képesek vagyunk.

Mi is az a Tebe?

A Tebe egy csomagolásmentes bolt a viharsarok szívében, Békéscsabán. Egy hely ahol úgy szerezhetsz be bármit amire csak szükséged van egy bevásárlás során, hogy azzal a lehető legkevesebbet ártsd a környezetednek, közben helyi gyártókat, termelőket, vállalkozókat és családokat támogatsz. De talán az egyik legfontosabb, hogy mindeközben a vásárlást új szintekre emelheted. Állj meg, lassulj le, lásd és érezd a termékeket amit meg vásárolsz, ne takarja el a szemed a sok reklám és felesleges csomagolás. Legyen egy élmény a vásárlás ne csak egy szükséges rossz a rohanó hétköznapokban. 

Ha pedig már itt tartunk, a Tebe nem csak egy bolt, hanem egy kávézó is egyben, így a sikeres vásárlást vagy az újabb lépést a hulladék mentesség útján meg is ünnepelheted egy kávéval, teával vagy akár egy jó szendviccsel.

Sőt, hogy tetézzem a Tebe nem csak egy hulladékmentes bolt, nem csak egy kávézó hanem egy közösség is. Tudnod kell, hogy ez a világszemlélet nem akkor sikeres és jó ha van egy tucat ember aki tökéletesen végzi, hanem akkor ér valamit és akkor működik ha emberek milliói törekednek rá. Éppen ezért bármi kérdésed van akár vásárlás közben akár online vagy csak ha felénk jársz, tedd fel bátran, hiszen a megalakulásunk pillanata óta cél, hogy a Tebe ne csak egy bolt legyen ahova beszaladsz hanem egy közösség ahol segítségre, támaszra és válaszokra találsz a hulladék mentesség vitathatatlanul rögös de annál fontosabb útján.

Legyél te is a franchise partnerünk!

A békéscsabai Tebe kinőtte magát. Egy olyan boltot és céget sikerült létrehozni ami Magyarország egy olyan részén indult meg ami vállalkozás szempontjából vitathatatlanul az egyik legnehezebb terep. Viszont minden nehézség ellenére az első naptól kezdve profitot termel ami nem kis szó.

A hulladékmentes életmód és üzletág most indul virágzásnak, ez tény. A csomagolásmentes boltok sorra nyitják meg kapuikat sikerrel.

A Tebe egyedisége eljuttatott minket a Cápák elé, ahol befektetőre találtunk. Tomán Szabina személyében. Természetesen nem csak befektetőként és üzleti partnerként teszi még sikeresebbé az immár közös vállalkozásunkat ,hanem egy már sikeres franchise hálózat tulajdonosaként stabil hátteret ad annak, hogy a Tebe országos üzletlánccá alakulhasson, ahogy azt mindig is szerettük volna.

Azzal, hogy a Tebe egy olyan eszmét képvisel amire hatalmas igény van jelenleg, hogy egy közösség épült köré, ezek mellett a csapatunk tapasztalataival és lendületével illetve Szabina szakmai tapasztalataival létrehozzuk Magyarország első hulladékmentes Franchise hálózatát.

Ha szívesen csatlakoznál, ha szeretnél te is egy inspiráló, környezettudatos és egyedi hulladékmentes bolt tulajdonosa lenni, fordulj hozzánk bizalommal: