Műanyagmentes Július Kihívás – 31 nap és mindenki nyer

A nemzetközi műanyagmentes július mostanra az év egyik legnagyobb környezettudatos mozgalmává nőtte ki magát. Noha nekünk nem kifejezetten a teljes műanyagmentes élet a fő célunk, a hulladékmentességgel ez a téma kéz a kézben jár, az év minden napján.

Éppen ezért a Tebe csapatával úgy döntöttünk, indítunk egy 31 napos kihívást, és erre egy nyereményjátékkal is szeretnénk titeket ösztönzi, hogy próbáljátok ki, milyen az élet műanyag nélkül.

Mi is az a műanyagmentes Július?

A kezdeményezés 2011-ben Ausztráliából indult el, hogy felhívja az kegyszerhasználatos műanyagok által okozott károkra figyelmet, valamint a környezetkárosító hatásaikra , s azóta az egész világon elterjedt: egy 2019-es adat szerint abban az évben 170 országból megközelítőleg 120 millió ember vett részt benne.

A Műanyagmentes július (Plastic Free July) kétségtelenül az egész világon elterjedt és egy hónapra szóló kihívás, mely több millió ember számára segít az egyszer használatos műanyagtermékek mellőzésében, tartós és többször használatos alternatíváinak  megtalálásában.

Kicsit sem mellékesen a kihívásban résztvevők hozzájárulnak a műanyag-hulladéktermelés csökkentéséhez és az azok által okozott hulladékszennyezések megelőzéséhez. 

Mindenek előtt a legfontosabb tudnod, hogy mindegy mikor csatlakozol, a közismert mondásunk itt különösen igaz:

"Jobb Későn mint SOHA"

Ahogy a fentiekben már említettem, a kihívás nemessége sokszor kevés, ezért egy kis nyereményjátékkal és nem mellékesen apró kihívásokkal készültünk nektek. Előbbi reményeink szerint egykig ösztönző utóbbi pedig egykig iránymutatás és segítség, ha magadtól nem tudnád, hogy is kezdj bele.

Játék Szabályok:

 • előre megosztjuk veletek a teljes heti kihívásokat sztoriban (Insta , Facebook)
 • minden reggel megosztjuk az adott napra vonatkozó kihívást
 • a nap végén oszd meg posztban/sztoriban a sikered és jelölj meg rajtsminket vagy használd a #tebekihivas2022 hashtaget
 • elég ha egy kihívást teljesítesz, azzal máris kvalifikálsz a nyereményjátékunkba
 • minél több kihívást teljesítesz annál nagyobb az esélyed a nyereményre
 • a játék egész júliusban zajlik (2022)
 • ne felejtsd el barátaid is kihívni, minél többen vagyunk annál kevesebb a műanyag hulladék
 • sorsolás 2022.08.01.-én

.

A NYEREMÉNY egy 15 000 Ft értékű vásárlási utalvány, melyez ország bármely Tebe boltjában és a www.tebe.hu webshopjában is levásárolható.

 • az utalvány egyszeri alkalommal felhasználható
 • egyéb kedvezményekkel és akciókkal együttesen használható
 • 1 db utalvány kerül kisorsolásra

A pontos feladat leírásokat Instagram és Facebook sztoriban találjatok minden nap, de egy kis gondolat ébresztőnek láthatjátok a Havi naptárunk amely hétről-hétre frissítésre kerül:

Sok sikert kíván a Tebe Csapata!