Tavaszi nagytakarítás- A hulladékmentesség jegyében

Ahogy az tőlem megszokott, egy ilyen témánál mint a húsvét nem tudok csak szilárdan a gyakorlatias dolgokról írni. Jelen esetben ennek az oka, hogy  noha nem vagyok keresztény, szeretek erre az ünnepre úgy gondolni mint az újjászületésre. Ha még nem éledtél fel az új év pofonjától akkor ez az utolsó és véleményem szerint legideálisabb pillanat arra, hogy tiszta lappal folytasd az évet. Most ezzel a bejegyzéssel én is ezt teszem ,hiszen karácsony óta elhanyagoltam a blogunkat. De azt hiszem ebben az időszakban nem is kell magyarázkodnom, mind egy cipőben járunk…

Amint megjelennek a fákon a rügyek úgy jelenik meg bennem is az életem rendberakására való igény (lelkileg és fizikálisan egyaránt) Nem tudom ti, hogy vagytok vele de nekem akkor van rend a fejemben amikor a környezetemben is a rend uralkodik . Ez pedig most úgy kezdődik, hogy belevágok a tavaszi nagytakarításba. 

Remélem azzal nem vagyok egyedül, hogy mire a ház ragyog a fejem is egészen a helyére kerül.

Nos, akkor vágjunk is bele!

Szerencsére kis hazánkban ebben az időszakban fut végig az országon az év első lomtalanítási szezonja. (bár a vírus miatt most nem tudom, hogy ezt mindenhol megtartják e) Személyes javaslatom, hogy mielőtt tavaszi díszekbe öltöztetnéd az otthonod, és még mielőtt elkezdenél serényen suvickolni, kezdj te is egy szigorú lomtalanítással az otthonodban.

Kétségeim sincsenek a felől, hogy ez a téma külön megérne egy blogbejegyzést, aminek még egyszer eljöhet az ideje. 

Addig is viszont ajánlom figyelmedbe Cserta Szandra a Kívül Belül Boldogság megálmodójának munkásságát.

Szandra hosszú évek óta dolgozik azon, hogy megismertesse az otthonszervezés csodáját a magyar közönséggel is. Tippeket kaphatsz a rendszerezéshez, szanálás alapjaihoz, és a tudás által te is kialakíthatod a megfelelő rendszert az otthonodban a hosszan tartó rend megtartása érdekében.

Ha megvan a lomtalanítás, na akkor kezdődhet a nagytakarítás. Ha már eddig is motoszkált a fejedben, hogy szeretnéd vegyszer mentesíteni a takarítási rutinod akkor ez a legjobb pillanat.
Ahhoz, hogy ezt meg tudd tenni adok pár tippet:

Ha pedig szeretnél a hulladék és vegyszermentes takarítással kapcsolatban igazán profivá válni. Ha szeretnél már jól bevált, könnyen elkészíthető recepteket megtanulni akkor csatlakozz a mentorprogramom következő állomásához ami pontosan ezekre a kérdésekre fog választ adni. 

Részletek hamarosan !

Addig is míg ezeket a sorokat írom a hintaágyon csücsülök a friss levegőn és fürdőzöm a napfényben a helyett, hogy én is a tettek mezejére lépnék…

Pedig már nyakunkon a húsvét.